Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko fortsätter att öka hos Servera


Storköksgrossisten Servera har länge gått i bräschen för ekologiskt inom storkökssektorn och har under många år arbetat mycket aktivt med att öka sitt ekologiska utbud. Under 2010 ökade den ekologiska försäljningen med 28 procent hos Servera och företaget står för nästan hälften av den ekologiska försäljningen till de svenska storhushållskunderna. Serveras ekologiska försäljning värderades 2010 till cirka 0,5 miljarder kronor och den ekologiska andelen uppgick till 6,4 procent. Under 2011 har försäljningen fortsatt att vinna mark och Serveras prognos är en ökning med 20 procent.

- Vi beräknar att den ekologiska försäljningen kommer att vara värd cirka 0,6 miljarder vid årsskiftet. Vi höjer våra mål för den ekologiska försäljningen hela tiden. Varför inte sätta 100 procent som mål på sikt. Det vi jobbar med mycket nu är att få in fler livsmedel som både är ekologiska och närproducerade, säger Nils Berntsson, marknadsdirektör hos Servera.

2011-08-30