Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Studera minimerad jordbearbetning i Tyskland


För rådgivare och lantbrukare intresserade av ekologisk produktion så anordnar nu HS Rådgivning en studieresa till Tyskland. Huvudinriktningen är att visa möjligheterna för användandet av reducerad/minimerad jordbearbetning med tyngdpunkt på (rot-) ogräs och odling av proteingrödor i en fungerande växtföljd, tisteluppslag och ogräsbekämpning.

Flera stopp på tyska lantbruk kommer att genomföras för studier i praktiken, men det kommer även att ges möjligheter till värdefulla kontakter med organisationer inom rådgivning och ekoforskning i Tyskland. Resan kommer att ge ett bra tillfälle till insyn i tyskt ekologiskt lantbruk och genomförs till starkt reducerat pris tack vare stöd från Jordbruksverket, EU och Landet Lär. Är du intresserad av att följa med så kontakta Hermann Leggedör på HS Rådgivning Agri, senast 30 augusti.

2011-08-28