Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

45 procent eko i Lund 2011


För tredje året i rad blev Lunds kommun bäst i den så kallade Ekomatsligan som varje år sammanställs av EkoMatCentrum under 2010. Under prisceremonin på Operakällaren i mitten av augusti berättade ordföranden för kommunutskottet, Lars Bergvall om det arbete som görs i Lund när det gäller att öka andelen ekologiskt och de fortsatta ambitionerna. Vid 2010 års utgång var den ekologiska andelen nästan 35 procent.

- Vi fortsätter arbetet med att få in mer ekologiska livsmedel. Vid halvårsrapporten kunde det konstateras att andelen ökat till 41 procent. Vi räknar med att andelen fortsätter öka under resten av året och att vi vid årets slut är uppe i 45 procent. Det vi har problem att få tag i är potatis och bröd. Vi skulle också vilja kunna handla mer ekologiskt som också var närodlat, sade Lars Bergvall.

2011-08-17