Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekoglass ökar hos Sia


Den varma försommaren har gjort att glassförsäljningen slår rekord hos familjeägda SIA Glass. Företaget har gjort sig känt för att tillverka kvalitetsglass och använder i stor utsträckning lokala och svenska råvaror. SIA Glass är marknadsledare när det gäller försäljning av ekologisk glass i Sverige. Under flera år har försäljningen ökat med jättekliv och nu börjar ekologiskt komma upp i större volymer och försäljningen stabilisera sig i en lugnare ökningstakt.

- Även den ekologiska glassen går bra detta år men det är svårt att få till en likadan försäljningsökning som vi lyckades med för några år sedan. Vi har under 2011 en tillväxt på ca 10 procent på det ekologiska sortimentet, säger Rolf Frid som är vd för SIA Glass.

SIA Glass planerar nyheter inom det ekologiska sortimentet under 2012.

2011-07-19