Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ecoviva vinnare i matkasseutvärdering


Minplanet, grundat av Världsnaturfonden och TV4 har under ett kvartal gjort ett omfattande test av 12 företag som levererar mat direkt hem till kunden, en tjänst som formligen exploderat under den senaste tiden. Både konventionella, ekologiska och delvis ekologiska tjänster testades.

För Ecoviva är det en i raden av flera utmärkelser under året, bland annat Årets Matinspiratör av Livsmedelsbranschen samt till Arlas Guldko, matbranschens Oscar, för Bästa Miljöarbete.
I testet provade en familj de olika tjänsterna under februari till maj. Samma familj provade alltså alla tjänsterna

Miniplanets motivering till att Ecoviva utses till favorit: ”Ecovivas slogan "Lite snack. Mycket eko!" stämmer inte. Förutom alla ekovaror har de också mängder med konkret miljöinformation. Deras miljötänk är mest heltäckande, kopplingen till lokala producenter starkast och feedbacken på uppföljande frågor imponerande ambitiös. Dessutom bland de godaste!”

Även Årstiderna och Ekolådan ingick i testet och Minplanet konstaterar bland annat att att ”Ecoviva och Årstiderna har så höga miljöambitioner att de driver hela livsmedelsmarknaden framför sig.”
Ecovivas leveranser innehåller cirka 80 procent ekologiska produkter och körs ut med biogasbil.

För att se hela testet gå in på www.minplanet.se

2011-07-11