Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Danmark: 75 procent ska vara ekologiskt i offentlig sektor


Om 75 procent av all mat som serverades i de danska offentliga storköken skulle vara ekologisk så skulle det öka marknaden med cirka 3 miljarder Skr. Det motsvarar en tredjedel av den nuvarande ekologiska försäljningen i den danska detaljhandeln. Därför gör nu Ökologisk Landsförening en stor kampanj tillsammans med Köpenhamns Madhus för att få den danska offentliga sektorn att få upp den ekologiska andelen. I dagsläget är cirka 10 procent av inköpen ekologiska inom offentlig sektor i Danmark. I Sverige är siffran 13,8 procent, enligt Ekomtacentrum.

- Inom offentlig sektor i Köpenhamn kommer vi vid utgången av året att vara uppe i en ekologisk andel på 75 procent och vi tänker oss att använda våra erfarenheter på landsnivå, säger Anne-Birgitte Agger som är vd för Köpenhamns Madhus.

2011-07-04