Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ny ekofil från Arla


Från och med vecka 18 kan man köpa Ekologisk Gammaldags Filmjölk i butikerna. Den nya filen ligger på en fetthalt mellan 3,8 och 4,5 procent och kvalar därmed in i en kategori som säljs allt mer. Feta mejeriprodukterna har ökat med 19 procent, medan de med låg fetthalt minskat med 8 procent, enligt statistik från Nielsen Company.

- De lite fetare mejeriprodukterna blir allt populärare bland konsumenterna och är väl förenligt med det ekologiska konceptet, säger Ann Freudenthal som är ansvarig för det ekologiska sortimentet hos Arla angående den nya produktlanseringen.

Ekologisk Gammaldags Filmjölk beskrivs av Arla som ”mild, lite nötaktig med krämig konsistens och lite fylligare än annan fil”. Priset är cirka 17 kronor litern.

2011-07-01