Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Coop lanserar ekologisk matkasse


Nu ger sig Coop in på marknaden med färdigpaketerade middagslösningar i form av råvaror och recept i färdiga matkassar. Koncept är tänkt att tilltala stressade familjer som vill ha hjälp att laga vettig middagsmat. Föregångare är privata aktörer som Middagsfrid och Ecoviva som främst satsat på kunder i större städer. Coops middagskasse ska däremot finnas tillgänglig i 600 Coop-butiker runt om i hela landet.

Kassen kan varieras från två till sex personer och innehåller middagar för fyra dagar. Konceptet kallar Coop för Vår Middag och kunden går in på hemsidan www.vårmiddag.se och beställer storlek på kassen, avhämtningsfrekvens och upphämtningsbutik. Hemkörning erbjuds i vissa områden. Förutom i en ekologisk variant så finns kassen även som konventionell och laktosfri.

- Vi ser en efterfrågan på ekologiska varor och det är en självklarhet att vi ska erbjuda ett ekologiskt alternativ till våra medlemmar, säger Louise Stephan som är pressansvarig hos Coop.

Coop garanterar inte att alla varor i kassen är ekologiska,

- Men så långt det är möjligt, eftersom det är samma recept för alla kassarna, säger Louise Stephan.

Den genomsnittliga ekologiska andelen under testperioden har varit 78 procent. När kassen innehåller kyckling är den till exempel inte ekologisk på grund av för kort hållbarhet, enligt Coop. Den ekologiska matkassen är 100 kronor dyrare än den konventionella och laktosfria.

2011-06-28