Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Producentpriset på ekomjölk stiger i Tyskland


I Sverige sänkte Arla nyligen KRAV-tillägett till sina producenter. I Tyskland går utvecklingen i motsatt riktning. Där höjs nu avräkningspriserna till de ekologiska mjölkproducenterna som en följd av att den ekologiska mjölkförsäljningen ökat med 14 procent under januari och februari 2011.

Det tyska genomsnittspriset för ekomjölken höjs med 17 öre (1,9 cent) till 3,80 skr (40,7 cent) per kilo, enligt tyska Bioland. Priset beräknas fortsätta utvecklas positivt under de kommande månaderna. Att den ekologiska mjölkförsäljningen stiger är en del av en positiv försäljningstrend för ekologiska livsmedel som inleddes 2011.

Hela den tyska ekoförsäljningen visade de bästa försäljningssiffrorna sedan tre år tillbaka under första kvartalet 2011, en ökning med 12 procent under årets första tre månader.

2011-06-23