Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

H&M en av världens största användare av ekobomull


Nyligen presenterades klädkedjan H&M:s hållbarhetsrapport för 2010. De senaste åren har H&M satt ökat fokus på miljöfrågor och hållbarhetsrapporten är en del i den utvecklingen.

- Med storlek kommer ansvar och inflytande. Jag vill att våra kunder ska känna att vi arbetar hårt för att det mode vi erbjuder produceras, transporteras och säljs på ett ansvarsfullt sätt. För att uppnå det är öppenhet avgörande och vår hållbarhetsrapport är ett viktigt verktyg för att visa våra framsteg och utmaningar”, säger Karl-Johan Persson, VD för H&M.

Rapporten visar att man kommit en bit på vägen i sitt arbete. Bland annat ökade H&M:s användning av ekologisk bomull med 77 procent jämfört med 2009. Totalt användes cirka 15 000 ton ekologisk bomull till klädproduktionen och det gör H&M till världens 5:e största förbrukare av ekologisk bomull. Företaget har beslutat att all bomull i klädkedjans sortiment ska komma från mer hållbara källor senast år 2020.

H&M omsatte 127 miljarder kronor under 2010, en ökning med 7 procent.

2011-06-21