Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekoboom i Österrike


Under 2010 så nådde både den ekologiska konsumtionen och produktionen nya höjder i Österrike. Av den totala jordbruksarealen så utgör nu den ekologiska arealen 19,4 procent, vilket var en ökning med 4 procent jämfört med året innan.
Ännu större ökning visade konsumtionen av ekologiska livsmedel. Försäljningen av ekologiska färskvaror (exklusive bröd) ökade med 21,5 procent vilket betyder att andelen ekologiskt av den totala livsmedelsförsäljningen steg till 7,3 procent. Det ekologiska mejerisortimentet uppvisar de största ökningarna, liksom frukt och grönsaker.

Nu görs en storsatsning för att etablera Österrikiska ekologiska produkter på exportmarknaden. Målet för satsningen är främst länder som Tyskland, Slovenien, Polen, Tjeckien, Slovakien och Frankrike som bedöms som marknader med stor tillväxtpotential.

Källa: Biomaket-Info

2011-07-21