Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Rekordförsäljning för Biofer


Det KRAV-godkända gödningsmedlet Biofer har aldrig sålt i så stor omfattning som nu och försäljningen har ökat med cirka 10 procent. En tydlig trend kan ses bland de ekologiska odlarna och det är att allt fler övergår till pelletterad gödning.

- Det är en enorm förändring i odlarnas beteende. De ekologiska odlarna blir allt proffsigare och går mot allt mer optimerad precisionsodling, säger Bertil Hult som är vd för Gyllebo Gödning, som tillverkar Biofer.

Pelletsgödningen är dyrare än mjölgödningen men odlarna kan räkna hem den dyrare kostnaden.

- Det blir ett betydligt effektivare sätt att göda grödan när man kan styra gödningen och lägga den exakt rätt. Det är också helt rätt miljömässigt. Beräkningar visar dessutom att intensiv ekoodling är den mest lönsamma spannmålsodlingen, säger Bertil Hult.

2011-06-08