Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Positiv mottagande av I love eco-kött


Från början av mars finns sex nötprodukter i ICAs I love eco sortiment. Det är lövbiff av innanlår, högrev, entrecote i skivor, ryggbiff i skivor, oxfilé i skivor och finmald nötfärs. Köttet är KRAV-märkt.

- Efter fem veckors försäljning har produkterna sålt över prognos, vilket är mycket positivt. Även om det fortfarande är för tidigt att dra några riktiga slutsatser av försäljningen så har vi stora förhoppningar för försäljningen framöver, säger Eva Forsbäck, som är produktutvecklare hos ICA.
I maj kompletteras I love Ecos köttsortiment med fyra fläskköttsprodukter: Fläskfilé, karré, kotlett och blandfärs 50/50.

Produkterna packas och styckas på ICAs anläggning Hilton i Västerås. Scan och Ugglarp står för slakten.

2011-05-30