Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Marknadsrapport ekologisk spannmål april


Lantmännens marknadsrapport för den ekologiska spannmålsmarknaden i april, som görs av Anneke Svantesson, beskriver ett läge där det just nu råder lugn. Det beror på att de flesta kunder är täckta fram till ny skörd och få affärer genomförs. Det finns heller inga stora kvantiteter osålda. Därför förväntas stabila priser med enbart små rörelser fram till sommaren. När det gäller grynhavre finns det dock fortfarande köpintresse.

Lantmännen har i dagarna skickat brev med erbjudande om att teckna poolavtal skörd 2011. Men det brådskar i så fall, sista datum är 8 april. Leveransplikten på avtalad kvantitet i KRAV pool har ändrats till 70 % av avtalad kvantitet. Läs hela marknadsrapporten på www.gyllebogodning.se

2011-04-12