Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

400 forskare i möte om ekologiskt jordbruk


Runt 400 forskare träffades den 15-18 mars vid Universitetet i Giessen, Tyskland för att diskutera forskning inom ekologiskt jordbruk. Under dagarna presenterades mer än 200 rapporter och föredrag gällande aktuell forskning inom ekologiskt jordbruk. Under dagarna genomfördes även Workshops där 80 rådgivare och jordbrukare bjudits in.

Dessa genomfördes för att öka utbytet mellan forskare och de som arbetar praktiskt med ekologiskt jordbruk. Dagens tema var ”Det handlar om helheten, forskning i dialog mellan vetenskap och praxis” Mötet anordnades av Justus-Liebig-Universitetet i Giessen, Forskningsinstitutet för ekologiskt jordbrukk FiBL, Landesbetrieb Landwirtschaft Hessen och stiftelsen för ekologi och jordbruk, SÖL, och anordnades för 12 gången. Nästa sammankomst blir under 2013 vid Universitetet i Bonn.

2011-03-24