Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Enbart GMO-fritt foder till Scans grisar


I morgen, den 1 maj, återgår Scan till kravet på grisleverantörerna att alla suggor, smågrisar och slaktsvin enbart får utfodras med GMO-fritt foder. När det gäller nöt och lamm finns kravet redan. Kravet kommer för att tillgodose marknadens och kundernas krav.

- Vi vill se en svensk köttproduktion även i framtiden. Just nu råder en mycket tuff situation på grisköttsmarknaden, vilket gör det extra viktigt att tillsammans med våra leverantörer och handeln lyfta fram konkurrensfördelar som både kan bibehålla och stärka vårt svenska kött, säger Denis Mattsson, vd Scan AB.

- Trots att vi släppte kravet på gmo-fritt foder för nästan fem år sedan äter ca 80 procent av våra grisar gmo-fritt foder, vilket gör att förändringen inte är så stor för merparten av våra leverantörer, säger Fredrik Jönsson, vd SLS.

2011-03-25