Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dansk ekokonsumtion fördubblas till år 2020


Danskarna spenderar mest i världen per capita på ekologiska livsmedel och i framtiden förväntas konsumtionen öka ännu mer. Enligt den danska regeringen kommer landets ekologiska försäljning att fördubblas till år 2020.

- Danmark är världsbäst när det gäller konsumtion av ekologiska livsmedel och försäljningen ökar stadigt. Vi har idag en eko-andel på över 7 procent och vi tror den kan fördubblas på 10 år. En stor del av ökningen kommer från importerade livsmedel eftersom jordbruket inte ställt om i samma takt som efterfrågan ökat. Därför ska den mer än fördubblas till år 2020. Det är ett marknadsbaserat mål, säger Danmarks jordbruksminister Henrik Høegh.

Nyligen presenterade den danska regeringen en ny strategi, innehållande 18 punkter, för den ekologiska produktionen och hur den ska kunna leva upp till det ökande behovet.

2011-05-12