Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nytt avtalet även för EU-grisar


Från våren 2011 har KRAV-grisproducenterna lyckats förhandla sig till ett nytt attraktivt kontrakt med Scan, efter att ha flyttat slakten till KLS/Ugglarp. Ekologiska Lantbrukarna och Dirk van der Krogt fungerade som KRAV-grisproducenternas stöd i förhandlingarna och när de slutförts och det kunde konstateras att det nya avtalet blivit mycket fördelaktigt för KRAV-producenterna lyckades man även förbättra situationen för de EU-ekologiska producenterna hos Scan. I ett läge riskerade Scan att bli så gott som utan ekologiskt griskött, när även de EU-ekologiska producenterna funderade på att byta slakteri.

- Scan såg allvarligt på att riskera att helt bli av med hela sitt ekologiska koncept på gris, vilket ledde fram till ett bra erbjudande åt såväl KRAV-producenterna, som de EU-ekologiska producenterna, säger Dirk van der Krogt.

2011-05-03