Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dags för BioFach China


För femte gången genomförs BioFach China. Den 26-28 maj möts den ekologiska branschen i den östra utposten, Shanghai. BioFach China har utvecklats kontinuerligt sedan starten 2007 och antalet utställande företag har ökat i år från 313 år 2010 till 350 stycken.

 Både exportmarknaden och den inhemska konsumtionsmarknaden expanderar starkt och intresset för branschen är stort. Även de Europeiska företagen börjar hitta till BioFach China. Tyska, Franska och Schweiziska företag ställer ut och för första gången kommer Italien att ha en egen paviljong. BioFach China 2010 hade 11 500 besökare.

 För den som är nyfiken på den kinesiska marknaden för ekoprodukter kan ett besök på BioFach China vara en god idé. Intresset för ekologiska produkter bland de kinesiska konsumenterna är i starkt tilltagande i takt med att ekonomin stärks. Lådabonnemang och online-handel är försäljningskanaler som är på frammarsch när det gäller ekologiska livsmedel. Den kinesiska marknaden har på fem år ökat från att omfatta cirka 600 certifierade ekoprodukter till 5000.

2011-05-06