Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Vara Lagerhus: ”Stor efterfrågan på kvalitet och foder”


Vara Lagerhus kan ta emot ekologisk spannmål i eller efter skörd från producenter i hela västra Sverige, efterårsaffärer kan genomföras på de flesta håll i landet.

- Vi räknar med god efterfrågan på ekologisk spannmål. Det är riktigt stort tryck på fodersidan. För att ha störst chanser till goda affärer ska man satsa på grynhavre Kerstin, eller maltkorn Tipple, som även kan säljas som foder, säger Fredrik Blad, som är vd på Varaslättens Lagerhus.

Ett annat råd till ekoproducenterna är att gödsla ordentligt.

- Har man inte tillgång till stallgödsel bör man räkna på en ordentlig giva av andra godkända ekologiska gödningsmedel. Myllning i samband med sådd är optimalt vid ekoodling för att ge grödan ordentlig fart och konkurrera ut ogräsen, säger Fredrik Blad.

2011-04-18