Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Produktnyheter hos Arla


Under början av 2011 kommer Arla att lansera fyra nya ekologiska produkter. Det är två filer, en laktosfri mjölk och en gammaldags fil. Fler nya lanseringar är att vänta.

- Vi diskuterar både helt nya produkter på områden där det inte funnits ekologiska alternativ tidigare samt konverteringar, där vi helt ersätter en konventionell produkt med en ekologisk, säger Ann Freudenthal, som är varumärkesansvarig för det ekologiska sortimentet hos Arla.

En omfattande marknadsföringskampanj startar också under april med reklam i TV, i butik och på reklampelare utomhus.

- Det blir konceptet ”Ekologiska bönder av barn” där barn beskriver hur de ser på ekologiska bönder. Det blir den första stora reklamkampanjen för ekologiskt sedan ”ArlaElin”. Då blev försäljningsökningen så stor att vi hade svårt att leverera varorna. Den här gången är vi bättre rustade, säger Ann Freudenthal.

2011-04-04