Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiska Lantbrukarnas stämma i helgen


Den 12 och 13 mars genomförs Ekologiska Lantbrukarnas stämma på Flämslätts kursgård utanför Skara. Ungefär 200 deltagera väntas besöka stämman. Sammankomsten pågår under tre dagar och inleds under fredag kvällen med föreningen Ekokötts sista årsmöte. Föreningen upplöses eftersom de primära målen uppfyllts.

Lördagen fortsätter med en temadag, med överskriften ”Nya möjligheter i lantbruket” för såväl medlemmar som andra intresserade. Under förmiddagen genomförs ett gemensamt program med olika föreläsare, bland andra av Cecilia Ryegård, redaktör Ekoweb, som ska tala om den ekologiska marknaden.

Under lördagens eftermiddag kan man välja bland fyra parallella program med tema mjölk/nöt, gris, fjäderfä, växtodling/trädgård. Lördagen avslutades med gemensamma festligheter.

Under söndagen genomfördes Ekologiska Lantbrukarnas stämma. För utförligt reportage om stämman, gå in på www.ekoweb.nu.

Såväl medlemmar som andra intresserade är välkomna, anmälan sker via Ekologiska Lantbrukarnas hemsida.

2011-03-11