Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ägg: 17 procent av konsumtionsäggen är ekologiska


Ägg: 17 procent av konsumtionsäggen som säljs i detaljhandeln är ekologiska Ägg är kanske det livsmedel som har högst andel ekologiskt. Volymandelen uppgick till 13 procent under 2010. I värde är andelen betydligt högre eftersom ekoägget inte sällan är upp till dubbelt så dyrt som det konventionella ägget.

I detaljhandeln så är värdeandelen 17,4 procent av den totala äggförsäljningen. Värdeandelen är oförändrad mot 2009. Vilket betyder att ingen försäljningsökning i värde skett under 2010. Däremot så har en större volym ekologiska ägg sålts. Att värdet inte ökat beror på att priset i butik sjunkit något. Eftersom underskottet av ekoägg nu är borta så har butikerna gjort prisaktiviteter på ägg, vilket inte hänt på flera år.

Hos Coop är mellan 20 och 25 procent av alla ägg som säljs ekologiska.

2011-04-12