Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Kött: Scan åter störst på KRAV-grisar


Scan har tagit ett strategiskt beslut att satsa på sitt ekologiska sortiment, och började med att höja priset rejält till de KRAV-producenter med sammanlagt 20 000 KRAV-grisar, som gick över till KLS/Ugglarp vid årsskiftet 2009/2010, och fick därmed dem tillbaka.

- Vi ser att det finns en god efterfrågan på ekologiskt griskött och vi kommer att arbeta aktivt för att utveckla KRAV-affären och vår portfölj med ekologiska produkter. Det är också glädjande att det har tillkommit två helt nya producenter under resans gång och vi välkomnar fler KRAV-producenter, säger Magnus Sjöholm marknadsdirektör Scan.

Under våren börjar Scan återigen slakta grisar från de producenter som gick över till KLS/Ugglarp.

2011-03-23