Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Servera ökade 28 procent på ekologiskt 2010


Servera är den största leverantören av livsmedel till storkök i Sverige. Totalt så har Servera cirka 30 procent av försäljningen till offentlig sektor, restaurang/hotell, andelen är ännu högre när om man mäter enbart ekologiska livsmedel. Då står Servera för nästan hälften av försäljningen av ekologiska livsmedel till storhushållskunderna. Servera arbetade tidigt aktivt med ekologiska livsmedel.

- Ibland har det varit tungt, i början var vi lite före vår tid med vår satsning på ekologiskt. Men nu är det annorlunda. Vi har haft en fantastisk utveckling för ekologiska livsmedel under senare år, inte minst under 2010, då försäljningen ökade med 28 procent, säger Nils Berntsson som är inköpsdirektör hos Servera.

2011-05-19