Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Danmark: Återigen världsbäst på ekologi


För tredje året i rad är Danmark det land som har högst konsumtion av ekologiska livsmedel per capita. Varje dansk spenderade 139 euro under 2009, enligt den senaste statistiken från det internationella forskningsinstitutet för ekologisk jordbruksproduktion, FiBL, som övervakar den ekologiska världsmarknaden. Andraplatsen intas av Schweiz spenderade något mindre än 100 euro på ekologiska livsmedel och tredjeplatsen kammade Österrike hem.

- Danmark är världens mest utvecklade marknad när det gäller konsumtion av ekologiska livsmedel. Vi är en generation före de andra länderna och har redan löst många av de utmaningar man står inför i andra länder, säger Henrik Hindborg som är marknadschef hos Ökologisk Landsförening.

2011-03-24