Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Fler KRAV-djur i Sverige

Enligt KRAV´s senaste statistik har intresset ökat bland de svenska djurbönderna för att ställa om till KRAV-produktion. Antalet mjölkkor i karrens ökade medmer än tredubblades mellan 2009 och 2010. Sammanlagt finns det idag nästan 40 000 KRAV-certifierade kor.

För första gången på många år händer det även nått på KRAV-grisfronten. Antalet grisar i karrens ökade från 55 grisar 2009 till 1945 grisar 2010. Sammanlagt finns det nu cirka 30 000 KRAV-certifierade grisar.

– Ökningen är ett tydligt tecken på att efterfrågan på gott kvalitetskött ökar och att KRAVproducenterna får mer betalt. Vi vet också att god djuromsorg är en av de viktigaste aspekterna för konsumenter att köpa KRAV-märkt, säger Katarina Wolf, statistikansvarig hos KRAV.

2011-03-01