Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Bokslut för ekobranschen 2010: lyckat marknadsseminarium hos Ekoweb


I går, tisdagen den 1 februari, genomförde Ekoweb sitt marknadsseminarium som är ett tidigt bokslut för den ekologiska branschen och livsmedelsförsäljningen 20110 samt en prognos för 2011. Ekoweb presenterade sin statistik för den ekologiska livsmedelsförsäljningen i detaljhandeln, restaurang/hotell samt offentlig sektor, presenterade läget på råvarumarknaden samt gav en bild av import/export av ekologiska livsmedel och mycket mer. Dagen bjöd dessutom på intressanta diskussioner där publiken var mycket aktiv.

- Vi är jättenöjda med hur dagen förlöpte. Det är roligt att vi kan dra en så blandad publik, allt ifrån miljöchefer, producenter, rådgivare och förädlare. Dessutom hade vi ett tiotal tidningar på plats och TV4. Det visar att intresset för den ekologiska marknaden är stor, men här finns ju också en enorm potential även framöver, säger Cecilia Ryegård, som var i hetluften under största delen av dagen, förutom under själva presentationerna även i en mängd intervjuer.

Åhörarna hade kommit från hela Sverige, samt Danmark och Frankrike för att ta del av Ekoweb´s marknadsgenomgång. De som var på plats fick även en spännande inblick i hur Danmark, som är världsbäst på ekologi, genom den danska exportchefen för ekologiska livsmedel, Klaus Bentzen, en aha-upplevelse för många.

www.ekoweb.nu kan du se inslaget från Ekowebs Marknadsseminarium på TV4-nyheterna.
Missade du marknadsseminariet? Köp rapporten, maila cecilia@agroide.se för mer information.

2011-02-03