Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dagsmeja ökade 26 procent 2010


Det helekologiska grossist- och importföretaget Dagsmeja i Göteborg kan se tillbaka på ett framgångsrikt år. Försäljningen ökade mer än förväntat och företaget med fyra anställda ökade sin omsättning med 26 procent. Målen för 2010 var redan högt ställda:

- Förväntningarna var en ökning på 20 procent, men försäljningen gick riktigt bra under hösten. Då trodde vi nästan att vi skulle kunna passera en milstolpe, att nå en omsättning på 10 miljoner kronor, men dit nådde vi inte riktigt, det blev nio miljoner kronor.

Dagsmejas förväntningar på 2011 är lika högt ställda som för 2010:

- Vi räknar med fortsatt ökning om cirka 20 till 25 procent även under 2011. Vi känner oss väldigt positiva. Efter ett lite kämpigare år 2009 känns det som att alla har hoppat på bussen igen och nu stannar inte utvecklingen för än nästa lågkonjunktur, säger Dagsmejas ägare Patric McGrail.

2011-01-28