Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Drottningen på besök hos Saltå Kvarn


Onsdagen den 19 januari, får Saltå Kvarn, ett av svensk ekologi´s absoluta flaggskepp, besök av Hennes Majestät Drottning Silvia och den estniska presidenthustrun Evelin Ilves.
Evelin Ilves har ett stort intresse för livsmedels- och hälsofrågor och har bland annat engagerat sig i skolmatsfårgor och mot transfetter i Estland. Besöket hos Saltå Kvarn är en del v det estniska statsbesöket som pågår den 18 till 20 januari.

Drottningen och presidenthustrun kommer att få se hela Saltå Kvarns verksamhet, med besök i butiken, caféet, kvarnen och bageriet.

- Vi kommer att berätta om vår verksamhet, företagsfilosofi och historia. Vi kommer även att berätta om vårt engagemang och vår vision att rädda Östersjön genom att öka det ekologiska och biodynamiska jordbruket runt Östersjön. Vi kommer också att baka några speciella tyska bröd som vi tror att kanske framför allt drottning Silvia kommer att uppskatta, säger Lena Ekman som är pressansvarig hos Saltå Kvarn.

Som en del i statsbesöket var Johan Ununger, Saltå Kvarn´s vd även inbjuden på bankett på Stockholms Slott på tisdagskvällen.

2011-01-18