Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Saltå Kvarn på brittiskt toppmöte


Ett av svensk ekologis absoluta flaggskepp, Saltå Kvarn, deltar den 19-20 januari genom vd Johan Ununger i ett toppmöte på 10 Downing Street med den brittiska premiärministern David Cameron, Fredrik Reinfeldt och ytterligare sju regeringschefer från de nordiska och baltiska länderna. Toppmötet är ett initiativ från David Cameron vars syfte är att generera idéer som kan leda till ett bättre samhälle. Johan Ununger, Saltå Kvarn är inbjuden av regeringskansliet för att tala om grön och hållbar ekonomi, som är ett av mötets tre huvudteman, de övriga är teknologi/innovation och sysselsättning/jämställdhet.

Johan Ununger kommer att berätta hur Saltå Kvarn arbetar som entreprenör för att bidra till en bättre värld. Han kommer att göra det genom att prata om fyra P: purpose, passion, people och profit.

– Det som har drivit fram de bästa företagen i världen är entreprenörernas syften, passion och känsla av meningsfullhet, snarare än enbart maximal vinst. De här drivkrafterna hos entreprenörer är en viktig möjlighet att faktiskt förändra världen. Ett av mina budskap till politiker är att de kan ställa högre krav och förvänta sig mer av näringslivet när det gäller hållbar utveckling, säger Johan Ununger.

2011-01-20