Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Scan lanserar Sveriges första ekologiska sous-vide produkt


Scan har utlovat en förnyad satsning på sitt ekologiska sortiment och nu inleder man 2011 med att presentera en helt ny ekologisk produkt för restaurang och storkök. Det blir en souce-vide produkt, vilket innebär att köttet redan är tillagad och endast behöver värmas. Metoden innebär att köttet tillagas under vakuum i en helt tillsluten plastförpackning under lång tid. Metoden används därför att den ger ett saftigare och mörare kött där kryddor, aromer och köttsaft stannar kvar i köttet. Den produkt som Scan nu lanserar, en fläskkarré, är den första ekologiska Souce-vide produkten i Sverige och beskrivs av Scan som en unik innovation kryddad med ekologiska örter, persilja och basilika.

- Med sous vide serveras gästerna alltid ett saftigt och mört kött. Förutom svenskt ursprung på köttet kan vi nu också erbjuda en ekologisk produkt. Det finns en efterfrågan på ekologiska varor då flera kommuner har som mål att öka sin servering av ekologisk mat, säger Carina Lauer, som är produktchef hos Scan om den nya satsningen.

2011-01-30