Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Lyckad ekosatsning för svensk finansmagnat


Den svenska finansmannen Nils-Erik Sandberg, tror på ekologiska livsmedel. Sandberg har ett förflutet inom inom bland annat Lundinsfären och är ordförande i Jordanfonden, som är rådgivare åt bland annat Stockpicker J.F Commodity Energy Fund som inriktar sig på investeringar i riktning mot energi och råvaror.

Sandberg påbörjade i somras en investering i det kinesiska ekoföretaget Sino Agro Food. Det visade sig vara en lyckad investering för aktien har sedan dess gått upp med cirka 175 procent från cirka 50 cent till 1,37 dollar.

Sino Agro Food odlar 1000 hektar ekologiskt certifierad mark och producerar ekologiska produkter inom mejeri, kött och grönsaker och har en ekologisk fiskodling i Guangzhou-distriktet i mellersta Kina. Företaget beskrivs av Jordanfondens som ” en av Asiens snabbväxare och detta inom en glödhet sektor – matförsörjning inom kvalité/ekologiska zonen” och ” ett extremt hi-tec-bolag inom modernt jordbruk/fiskodling helt utan kemiska tillsatser – i slutna ekologiska system”.

2011-01-14