Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

17 procent av konsumtionsäggen är ekologiska

Efter att i flera år ha tagit andelar av den totala äggförsäljningen är nu den ekologiska andelen uppe i 17,4 procent i värde och 13 procent i volym. Inför 2011 spås en fortsatt tillväxt, dock ej i samma omfattning som under tidigare år.

- Ekologiska ägg går fortsatt bra, men tillväxttakten sjunker i landet under 2011 och de fantastiska ökningar vi sett nu under några år och med ett konstant underskott, är i alla fall tillfälligtvis förbi. Det är en avmattning i prisbilden och en avmattning i tillväxten men den ekologiska andelen kan nog fortsätta att öka lite till, från de här 17 procenten säger Håkan Burlin som är vd för Stjärnäggsgruppen, som har en marknadsandel om cirka 40 procent på ekologiska ägg i Sverige.

2011-01-25