Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologisk världsmarknad passerar 400 miljarder 2010


Enligt en nyligen offentliggjord prognos av det ledande brittiska analysföretaget Organic Monitor så kommer värdet av den ekologiska världsmarknaden att passera 400 miljarder kronor under 2010. Det betyder en tredubbling av marknaden sedan år 2000. Enligt Organic Monitors rapport ”Global Organic Food & Drink Market Report” kommer världsmarknaden att öka med cirka 5 procent under 2009.

Den europeiska marknaden är den som påverkats mest av den ekonomiska krisen. Många butiker har minskat sitt ekosortiment när köpkraften hos kunderna avtagit. Den brittiska marknaden för ekoprodukter gick tillbaka under 2009 och den tyska marknaden stagnerade, medan det i vissa länder som Sverige och Frankrike har uppvisats försäljningsökningar på över 15 procent.

2011-01-27