Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Minskad mjölkförsäljning hos Skånemejerier

Försäljningen av ekologisk mellan- och lättmjölk har minskat hos Skånemejerier. Tillbakagången är 9 procent för mellanmjölken och 8 procent för lättmjölken. Hos Skånemejerier ser man det som ett resultat av ett ökat intresse för fetare mejeriprodukter.

- Vi har ingen standardmjölk under Skånemejeriers varumärke, utan vi har Hjordnära´s standardmjölk som alternativ i stället, och den säljer med stor framgång, säger Henrik Lundgren som är ansvarig för Skånemejeriers ekologiska sortiment.

Dryckesmjölken står för cirka 65 procent av Skånemejeriers totala försäljning av ekologiska produkter. Samtidigt ökar de mindre produkterna rejält: ekologisk grädde ökar 86 procent och ekologisk creme fraiche med hela 140 procent. Trots den minskade ekologiska mjölkförsäljningen säljs ingen ekologisk mjölk som konventionell:

- Vi har brist på ekologisk mjölkråvara. Det är en marknad som ökar och vi kommer definitivt att lansera nya ekologiska produkter, nu senast Blekinges landskapsmjölk. Mejerimarknaden är en ganska konstant marknad och ekologiskt är ett sätt att bygga in ett mervärde i produkterna, säger Henrik Lundgren.

2010-09-28