Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Hjordnära bygger ut

Det helekologiska mejeriet Hjordnära utanför Hjo i Västergötland har fortsatta försäljningsframgångar med sitt premium sortiment av mejeriprodukter. Antalet liter ekologisk mjölk som används i mejeriet har ökat med 50 procent på ett halvår och nu hanteras totalt 150 000 liter ekologisk mjölkråvara i mejeriet per vecka.

- Vi har nya produkter på väg in i sortimentet och vi expanderar på nya områden. Vi har vuxit snabbt och är efter ett års verksamhet redan trångbodda. Vi kommer att göra investeringar i en utbyggnad. Investeringen ligger på cirka 20 miljoner kronor, säger Ove Konradsson som är Hjordnära´s vd.

Hjordnära har i rask takt utökat sitt leveransområde till hela Västra Götaland, inklusive Göteborg, Trestads regionen och Skåne.

2010-10-01