Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nya produkter hos Hjordnära

Det helekologiska mejeriet Hjordnära utanför Hjo i Västergötland har fortsatta försäljningsframgångar med sitt premium sortiment av mejeriprodukter. Antalet liter ekologisk mjölk som används i mejeriet har ökat med 50 procent på ett halvår och nu hanteras totalt 150 000 liter ekologisk mjölkråvara i mejeriet per vecka. Nya produkter är nu på väg in i sortimentet:

- Nu i dagarna har vi lanserat en blåbärsyoghurt. På sikt så tänker vi även tillverka andra syrade produkter. Men först måste vi säkra tillgången på råvara. Vi söker nu nya producenter, säger Ove Konradsson som är Hjordnära´s vd.

Hjordnära har i rask takt utökat sitt leveransområde till hela Västra Götaland, inklusive Göteborg, Trestads regionen och Skåne

2010-09-24