Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Hjordnära söker fler producenter

Efter ett år så har det lilla helekologiska mejeriet Hjordnära fått bra fart i affärerna. Försäljningen har ökat med 50 procent sedan i våras. Just nu förädlas 150 000 liter ekologisk mjölk per vecka i mejeriets lokaler utanför Hjo i Västergötland. Hjordnära bildades för att förädla de åtta ägarnas ekologisk mjölk till ett premiumalternativ på mejerimarknaden, något som lyckats över förväntan. Företaget planerar både att lansera ytterligare produkter och att etablera sig i nya områden, men för detta räcker inte enbart ägarnas mjölkproduktion utan nu måste man leta efter mer råvara.

- Som det ser ut nu så har vi plats för ytterligare några miljoner kilo mjölk per år. Det är nästan en märkligt snabb utveckling i den ekologiska mejerimarknaden just nu, det gäller inte bara för oss. Det verkar som om ekologiskt återigen tar stora steg frammåt, säger mejeriets vd Ove Konradsson, som onekligen ser ut att ha fått en smakstart som företagets nytillträdde ledare.

Hjordnära har i rask takt utökat sitt leveransområde till hela Västra Götaland, inklusive Göteborg, Trestads regionen och Skåne.

2010-09-23