Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Årets Uppstickare är Svenskt Butikskött

Det KRAV-anslutna företaget Svenskt Butikskött har tilldelats utmärkelsen Årets Uppstickare. Priset delas ut av LRF, Livsmedelsföretagen och Jordbruksdepartementet och i juryn ingår jordbruksminister Eskil Erlandsson, som även är prisutdelare, Livsmedelsföretagens vd Agneta Dreber samt LRFs vd Anders Källström. Priset utdelas till ett framgångsrikt livsmedelsföretag som gör hälsosamma, innovativa, högförädlade produkter som innehåller svenska råvaror.

Svenskt Butiksskött hette tidigare Stockholms Butikskött och har satsat på att profilera sig som ett företag med styckning av ekologiskt kött. Bland annat styckar man KRAV-kött år Axfood och Coop. En fjärdedel av företagets totala omsättning på 180 miljoner kronor kommer från styckning av ekologiskt kött

- Vi har jobbat målmedvetet med KRAV-köttet under flera år och nu är det roligt att det ger resultat. Förutom Axfood och Coop har vi även fått flera andra nya kunder, större grossister, säger Thomas Östlund, vd för Svenskt Butikskött.

2010-09-15