Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Unik butikssatsning för Saltå Kvarn

Nu satsar Saltå Kvarn för första gången på en egen butik. Det blir på Södermalm i Stockholm och butiken ska sälja Saltå Kvarns egna produkter, både kolonialsortiment och färskbakat bröd från bageriet i Järna. Om satsningen slår väl ut är tanken att den ska komma att följas av flera butiker i såväl Stockholm som i andra större städer resten av landet. Tanken bakom butikssatsningen är att komma närmare konsumenterna samt att ge direkt tillgång till och visa upp hela sortimentet av matprodukter inklusive bröd och baktillbehör. Butiken kommer att innehålla cirka 200 produkter, alla ur Saltå Kvarns eget helekologiska sortiment, till exempel pasta, pastasåser, vinäger, quinoa, ris, torkade frukter, nötter, snacks, biodynamiska juicer och müsli.
- Saltå Kvarn är ett uppskattat varumärke och många har frågat efter en sådan här möjlighet att hitta alla våra produkter på ett och samma ställe i stan. Det här blir också ett jättekul sätt att lära känna slutkunderna bättre, testa nya produkter och samtidigt stimulera efterfrågan på våra produkter i livsmedelshandeln, säger Saltå Kvarns vd Johan Ununger.
En viktig del av butikssatsningen är bröd och bakning. Bland annat genom ett nytt sortiment av ett 15-tal oförpackade färska brödsorter direkt från bageriet i Järna, flera biodynamiska mjölsorter och en rad baktillbehör för bakentusiaster. Några av de mer ovanliga produkterna som kommer att gå att hitta i den nya butiken är surdegsstart, nyponskal, som används istället för askorbinsyra och kornmalt.
Saltå Kvarns första butik finns nu på Renstiernas Gata 27 i Stockholm.

2010-09-01