Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Krabba, sill, gös och siklöja provas för KRAV-certifiering

Just nu ligger en remiss ute på KRAV´s hemsida om KRAV-godkännande av torsk från Östersjön. Och det kan bli fler KRAV-godkända fiskar för konsumenterna att välja på i fiskdisken inom en snar framtid. KRAV kommer att utreda om det är möjligt att certifiera bestånd av sill och krabba på västkusten. Man kommer även titta på om man kan godkänna fiske av gös och siklöja i Vänern.

- När det gäller KRAV-godkännandet av fisket i både Vänern och på Västkusten så gäller det nu att få fram bra data kring beståndsutvecklingen och hur fisket regleras. Det är några av frågorna som vi får ta ställning till innan en eventuell certifiering kan komma i fråga, säger Lars Hällbom som är regelchef hos KRAV.

2010-09-03