Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekoweb storsatsar: startar ny tidning till 84 000 jordbruksföretag

Den 10 november blir en stor dag i Ekoweb´s 11-åriga historia. Då kommer för första gången det egna materialet att ges ut i skrift i form av en tidning. Det blir som egen bilaga i en av landets största jordbrukstidningar, Jordbruksaktuellt. Bilagans upplaga blir samma som tidningens, det vill säga 84 000 exemplar.

- Det blir den ekologiska skrift som givits ut med störst upplaga hittills i Sverige, mig veterligen. Genom att samarbetet med Jordbruksaktuellt så når vi alla jordbruksföretag och beslutsfattare inom svenskt jordbruk, med såväl konventionell som ekologisk inriktning. Vi vill visa alla vad den ekologiska marknaden har att erbjuda i form av affärsmöjligheter, säger Cecilia Ryegård som är redaktör för Ekoweb och ansvarig för den nya tidningen.

Målsättningen är att bilagan ska ges ut två gånger om året och bli en affärstidning för den inom jordbrukssfären som är intresserad av vad som händer på det ekologiska området.
Reportage om ny teknik och marknadsutveckling kommer att blandas med gårds- och företagsreportage.

- Vår ambition är att bilagan ska bidra med något nytt, attraktivt och lite fräckt. Vi tror att det finns ett stort intresse inom jordbruksbranschen för vad som händer på den ekologiska sidan. Här finns också ett unikt tillfälle till marknadsföring för företag som vill annonsera produkter och tjänster i ett redaktionellt material med ekologisk inriktning, säger Cecilia Ryegård.

2010-09-27