Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Coops butiksbagerier KRAV-märkta

I dagsläget har Coop 45 butiksbagerier. Alla är nu KRAV-godkända.

- Våra medlemmar och kunder vill ha Kravmärkt bröd och jag är glad att vi nu kan erbjuda det i alla våra butiksbagerier, säger Per Olofsson, chef för Coops butiksbagerier.

Till att böja med kommer Coops bagerier att baka ett matbröd och muffins som kommer att säljas i förpackning om fem. Cirkapriset i butik blir 27,90 för matbrödet och 29 kr för muffinsen, vilket är ungefär samma pris som på motsvarande konventionell vara. Det KRAV-märkta sortimentet kommer sedan att utökas efter hand.

- Bland annat tittar vi på vad man skulle kunna göra inom blötkonditorisortimentet, det vill säga om vi till exempel skulle kunna göra en ekologisk tårta, säger Per Olofsson.

Det är inte första gången som Coop gör en stor satsning på ekologiskt bröd:

- Vi gjorde en stor satsning på ekologiskt bröd redan för 15 år sedan, men då var marknaden inte mogen. Skillnaden i dag är att Coop nu har en stor och ökande ekologisk försäljning och våra kunder är öppna, medvetna och intresserade av ekologiska produkter på ett helt annat sätt än då, säger Per.

Mjölet i de nya bröden kommer från svenska åkrar. Leverantör av de ekologiska ingredienserna till Coops nya KRAV-bröd blir Norlander Zeelandia i Lerum.

2010-09-07