Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Lindex satsar på ekologiskt mode -ska öka med 50 procent

Till varje kilo bomull som odlas inom den konventionella bomullsodlingen går det åt ett kilo kemikalier. Den frekventa användningen av kemikalier inom den konventionella bomullsodlingen har på många håll också förgiftat grundvattnet i odlingsområdena. Den stora miljöpåverkan som konventionell bomullsodling innebär har allt mer börjat uppmärksammas av modeindustrin. Till exempel har klädkedjan Lindex i delar av sin kollektion använt ekologisk bomull sedan flera år tillbaka. För året har företaget satt upp än högre krav för sin klädförsäljning, att öka antalet ekologiska plagg med 50 procent.

- Lindex har som mål att under 2010 fortsätta öka sin produktion till en och en halv miljon ekologiska plagg. Men hållbart mode handlar om mycket mer än ekologiska plagg. För Lindex innebär det att jobba med hela kedjan från råvara till användning av plagget, att respektera vår omvärld i alla delar och i slutändan minska den totala miljöpåverkan, säger Sara Winroth som är miljöchef hos Lindex.

Sedan 2007 har alla avdelningar på Lindex ett utbud av ekologiska produkter och företaget producerade under 2009 över en miljon ekologiska plagg.

2010-08-27