Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Bulgarien satsar på ekologiskt för den europeiska marknaden


Den bulgariske jordbruksministern Miroslav Naydenov ser det som ett prioriterat område att öka den inhemska ekologiska produktionen, detta för att kunna exportera ekologiska produkter till den underförsörjda europeiska marknaden. Ministern väntar sig en snabb ökning av den ekologiska produktionen i Bulgarien, som anser att Bulgarien har mycket goda förutsättningar för ekologisk produktion.

Fram tills nu är dock landets ekologiska sektor kraftigt underutvecklad, förutom att den största exporten av gurkor i Europa kommer från Bulgarien. För tillfället är endast 0,16 procent av landets totala jordbruksareal ekologisk. Men förväntningarna är att den ekologiska arealen ökar till att omfatta 8 procent av den totala arealen år 2013. Under 2010 har det beslutats om ett femårigt förbud mot genmodifierade grödor i Bulgarien

2010-08-17