Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Vara Lagerhus tror på ekologisk spannmål

Denna nyhet publicerades först i Ekowebs nyhetsbrev den 18/7. Få de senaste nyheterna först, prenumerera på nyhetsbrevet!
Hos Varaslättens Lagerhus ser man en stor potential i den ekologiska spannmålsmarknaden. För första gången har det medlemsägda spannmålsföretaget satsat på ekologiskt utsäde på kontrakt hos en odlare och en mer riktad rådgivning till de ekologiska odlarna har påbörjats.
- Vi ser goda möjligheter i att handla med den ekologiska spannmålen. Är bara sorterna rätt så har vi ett bra läge på marknaden. Till exempel vill vi bara ha havre av sorten Kerstin. Det krävs nu att odlarna blir mer noggranna i sina sortval och därför försöker vi öka kommunikationen mellan oss och dem, säger Fredrik Blad som är vd på Varaslättens Lagerhus.

2010-08-12