Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Europas ekomärkningar träffades i Uppsala

Denna nyhet publicerades först i Ekowebs nyhetsbrev den 4/7. Få de senaste nyheterna först, prenumerera på nyhetsbrevet!
I slutet av juni träffades åtta av Europas främsta certifieringar för ekologisk märkning i Uppsala. KRAV stod värd och hade bjudit in de övriga certifieringsorganen för att diskutera fortsatt samarbete och utveckling av den ekologiska marknaden.
– Det här är ett spännande möte. KRAV tillhör en av världens tuffaste märkningar och är till exempel först bland eko-märkningarna med unika klimatregler, men vi kan också lära av våra kollegor i Europa, sade Johan Cejie, ansvarig för omvärldsanalys på KRAV.
På mötet deltog företrädare för ekomärkningar i Belgien, England, Italien, Norge, Spanien, Tyskland och Österrike
– Det är också viktigt för oss att samarbeta med andra ledande eko-märkningar eftersom handeln inom och utom EU gör att varje enskilt land är för litet. Om ekologiskt ska få ordentligt genomslag måste vi samarbeta, säger Johan Cejie.

2010-07-29