Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Samtliga matserveringar KRAV-märkta på Way out West

Sommaren är ju musikfestivalernas tid och en av alla festivaler med musikaliskt tema som genomförs i Sverige, sedan tre år tillbaka är Way out West. Festivalen har genomförts i Göteborg sedan 2007 och har höga ambitioner för mat och miljö och har miljödiplomerats av Göteborgs Stad. Nu tar man ytterligare ett steg och KRAV-certifierar alla sina matserveringar under festivalen. Way out West genomförs den 13 och 14 augusti och KRAV kommer också att vara på plats.
– För oss och våra besökare är detta inga konstigheter. Man vill käka schysst, helt enkelt: med smaklökarna, ögat och förnuftet, säger Niklas Lundell ansvarig på Luger, som arrangerar Way out West.
Under tidigare år har festivalen varit utsåld, det betydde 2009 att 25 000 personer besökte festivalen. Ansvarig för maten är främst krögaren Mats Nordström, med både kungamiddagar och guld i kock-SM på meritlistan. Han har också en stark ekologisk prägel på sin stjärnkrog Wasa Allé.

2010-07-21