Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekobonde förlorade 400 000 på Milko

Den ekologiska mjölkproducenten Karl-Erik Dahlgren i Krokvåg i östra Jämtland förlorade enligt sin egen jämförelse 400 000 kronor under 2009 på att leverera sin mjölk till Milko i stället för till Norrmejerier eftersom det senare betalat i snitt 40 öre mer per kilo ekologisk mjölk, allt enligt Länstidningen Östersund. Nu lämnar Dahlgren Milko och levererar sina 1000 ton ekomjölk från de 140 korna till Norrmejerier i stället. Det slutgiltiga beslutet togs efter att Milko sänkte KRAV-ersättningen.

– När Milko sänkte Kraversättningen, den extra ersättningen för produktion av ekologisk mjölk, med 15 öre/kg fick det bli droppen, säger han. Jag tror på ekologin som har skaffat sig ett starkt grepp i samhället och det här är någonting som folk vill ha, säger Dahlgren till Länstidningen Östersund.

Ekoweb har sökt Milko för kommentar.

2010-06-10